VERENIGING

Historie:           

Shock ’82 Cuijk is opgericht op 03 juli 2018. Daarmee is Shock ’82 Cuijk één van de jongste verenigingen in Cuijk. Door tien teamgenoten en twee trainers (“the founders”) is het initiatief genomen om de vereniging op te richten om zo het volleyballen in Cuijk en haar directe omgeving verder te stimuleren. Cuijk kent sowieso een rijke historie in de volleybalsport en heeft veel sporters die de sport graag beoefenen. Cuijk heeft in de loop der jaren ook veel volleybalclubs gekend. Eind jaren tachtig kwamen (drie keer op rij) in het mini- en jeugd volleybal de beste volleyballertjes van Nederland uit Cuijk. De jeugdteams van de Nederlandse eredivisieclubs hadden destijds telkens het nakijken.

Na de oprichting van Shock ’82 Cuijk startte de club in het seizoen 2018/ 2019 met één team in de 2e klasse competitie van de Nevobo. In de clubkleuren oranje en zwart bereikte het team in dat seizoen de historische mijlpaal van (exact) “100”-punten in één seizoen. Dit aantal was voldoende om het kampioenschap naar Cuijk te halen. In een memorabel weekend met een dubbele clash tegen de buurvereniging, werd in Beers de titel behaald en promotie naar de 1e klasse afgedwongen. Het team werd gesteund door een grote schare aan supporters. Om de supporters vanaf “Café Tapperij De Kansas” in Cuijk naar Beers te vervoeren reed een oude historische schoolbus meerdere malen op en neer. Het feest mocht gevierd worden met veel vuurwerk en drankjes. En het bleef nog lang onrustig….

In het seizoen 2019/ 2020 komt Shock ’82 Cuijk met drie teams uit in de competities van de Nevobo en de VRC. De club weet uit te breiden met een tweede herenteam dat in de 2e klasse competitie begint. Het team baart opzien door haar leuke enthousiaste spel. Een ander opvallend detail is dat het team geen libero heeft maar een libera. Een vrouw neemt dat seizoen de taak als libero waar. Het eerste herenteam bevindt zich in de 1e klasse en weet zich op het nieuwe niveau te handhaven. Daarnaast komt er nieuw “DNA” binnen de club met de komst van de recreanten van “De Gummies”. Alle leden van “De Gummies” sluiten zich vanaf dat seizoen aan bij Shock ’82 Cuijk. In dat seizoen komen zij nog één seizoen in actie onder de naam “Shock ’82 Cuijk/ De Gummies”. De recreanten besluiten om de naam van ‘De Gummies” als sponsorbenaming op het shirt van Shock ’82 Cuijk te laten terugkomen. Zo blijft het DNA van “De Gummies” voortbestaan en de naam nog even zichtbaar. Het seizoen wordt anderhalve maand voor het einde stilgelegd vanwege de uitbraak van een pandemie “Covid-19/ Corona”. Zo komt het seizoen abrupt en onverwacht ten einde. Er vindt geen promotie of degradatie plaats.

In het seizoen 2020/ 2021 komt Shock ’82 Cuijk met vier teams uit in de competities van de Nevobo en de VRC. Voor het eerst zal een damesteam in actie gaan komen. De supporters staan te popelen om het eerste damesteam van Shock ’82 Cuijk te steunen. De hierboven genoemde pandemie gooit echter na vier wedstrijden weer roet in het eten en steekt opnieuw gevaarlijk de kop op. De competities van de Nevobo en de VRC komen stil te liggen. Het seizoen is dan net anderhalve maand van start. Sporten is maandenlang in een zaal niet meer mogelijk. Het seizoen wordt als het ware “bevroren”. 

In het seizoen 2021/ 2022 wordt de club uitgebreid met twee nieuwe teams. Een nieuw damesteam zal uitkomen in de eerste klasse van de Nevobo en een nieuw damesteam zal binnen de recreanten competitie van de VRC gaan uitkomen. De club telt nu in totaal na drie jaren zes teams; twee herenteams, twee damesteams en twee recreantenteams! Onze club is daarmee de snelst groeiende volleybalclub van Nederland over de afgelopen drie jaren daar waar het gaat om het aantal teams. Het seizoen wordt vanaf eind november 2021 tot medio januari 2022 kort onderbroken door nieuwe Corona-uitbraken en een lockdown in Nederland. Een nieuw derde damesteam heeft in februari 2022 de eerste trainingen gestart. Vooralsnog zullen zij enkel trainen.

Visie & uitgangspunten

Shock ’82 Cuijk heeft twee belangrijke uitgangspunten: gezelligheid en fitheid. De gezelligheid binnen de club is één van de steunpilaren. Daarnaast is de fitheid van de leden belangrijk. Door een enthousiaste en gedoseerde trainingsaanpak wordt het bewegen van onze leden gestimuleerd.

Bestuur

Voorzitter:

Penningmeester:

Secretaris:

Rob Janshen

Michael Rutten

Remco Willems

Taakverdeling

Onder het motto “vele handen maken licht werk” zijn onze leden actief en zetten zich met hart en ziel in voor Shock ’82 Cuijk. Iedereen mag meedoen en zijn energie en inzet leveren daar waar je dat graag wilt doen. Daarom kent de club ook niet of nauwelijks commissies zodat geen afgeschermde gebieden ontstaan. De club vindt het belangrijk om transparant en open te zijn.

Niettemin zijn de meest belangrijke taken over verschillende personen verdeeld die als kartrekker worden gezien:

Trainers:  Guus de Jong & Huub Willems & Marcel Mulder & Juul van Hal &

Remco Willems & Annet van Lanen

Coaches: Juul van Hal & Marcel Mulder

Han ter Reegen

Wiet Elbers & Lia Gaebler – Van Diemen

Remco Willems & Michael Rutten

Tellers: Dien & Dien & de leden bij roulatie  

Sponsoring: Guus de Jong & Hans v.d. Lienden

Kleding: Hans v.d. Lienden & Roel v. Elk

Zalen: Remco Willems & Hans v.d. Lienden

Social media: Juul van Hal 

Website: Niels Verschuren

Kascontrole: Marc de Ronde & Peter Peters

Vertrouwenspersoon: Lia Gaebler – Van Diemen

Materialen: Justin van Raffen

Materialen (techniek): Tom Arts

Technisch senioren: Michael Rutten & Guus de Jong & Rob Janshen

Technisch recreanten: Wiet Elbers & Lia Gaebler – Van Diemen

i.o. Technisch jeugd/ mini’s: i.o.

Wedstrijden/ scheidsrechters/ tellers: Remco Willems & Marcel Mulder

Feesten & partijen: Dames 1 & Dames 2

Scheidsrechters: Shock ’82 Cuijk heeft een gewaardeerde vaste poule.

Contributievormen

Shock ’82 Cuijk heeft op dit moment contributievormen voor: 

  • Senioren,
  • Recreanten.

Clublied

De volledige tekst van het officieuze clublied van Shock ’82 Cuijk luidt:

Shock zet een blok, geef een smash, hup val aan,

Spelverdeler zet ‘m op, zodat ze kunnen slaan.

Laat je tegenstander zien dat je oppermachtig bent,

We zetten alles op z,n kop, we zetten alles op z,n kop, 

We zetten alles op z,n kop, in deze volleytent…. Jalalalala, jalalalala.

%d bloggers liken dit: